Thursday, 29 November 2012

Day and Night.

Hurraa!

Nyt muutto on ohi ja olen onnellisesti uudessa asunnossani Söderissä. Ensimmäistä kertaa elämässäni tunnen, miltä positiivinen aura tuntuu. Tässä asunnossa on kerta kaikkiaan ihanan rauhallinen, turvallinen ja positiivinen ilmapiiri!
Tuntuu siltä, että täällä tulen saamaan paljon hyviä luovia ideoita. :) Luulen, että asuntojen "aurat" (jos niitä nyt on edes olemassa) muodostuvat suurimmaksi osaksi siitä, kuka asunnon on ennen omistanut. Tämän asunnon meille vuokraa pariksi kuukaudeksi eräs malli, joka käy säännöllisesti New Yorkissa parin kuukauden jaksoissa töissä, ja kuvaa siellä dokumenttielokuvia ristiriitaisista aiheista (hän on kuvannut muun muassa dokkarin "Taxi Sister", joka kertoo Senegalissa asuvasta nais-taksikuskista, ja hänen kohtaamistaan päivittäisistä vaikeuksista työelämässä sukupuolensa takia). Hän on iloinen, avarakatseinen ja rehellinen tyttö!!


Tältä asunto näyttää:
(Toistaiseksi vielä hirveästi tavaraa joka puolella!)  
RAKASTAN tätä lattiaa.

 Tässä myös näytteeksi valkoinen pitsimekko, jonka ostin Barcelonasta H&M:stä. Olen stailannut sen kahdella eri tavalla, jotta se sopisi niin päivä- kuin iltakäyttöön pienillä muutoksilla. Jo shoppaillessa kannattaa mielessään yhdistellä vaatteita omassa vaatekomerossa olevien vaatteiden kanssa, jotta löytyy mahdollisimman paljon erilaisia asukokonaisuuksia ja vaatetta tulee käytettyä monella eri tapaa.

Farkkuliivi/Itse tehty vanhasta farkkutakista, Mekko/H&M, Laukku/H&M, Saappaat/Vagabond, Hattu/H&M

Bleiseri/Vero Moda+Karva-yksityiskohdat lisätty itse, Vyö/asos.com, Mekko/H&M, Saappaat/Skopunkten, Laukku/H&M 

Huulipuna, farkkuliivin vaihto mustaan bleiseriin ja korkokengät, niin sama asu on valmis iltaan! :)

Tuunasin muuten tämän "päiväasun" kengät toissapäivänä, kun olin vähän kyllästynyt vanhoihin bootseihini. Mitä mieltä olette?


Tuesday, 27 November 2012

Stylistin arkea.

Huhuh!! Viime viikot ovat olleet lievästi sanottuna hektisiä; Barcelonan viikkoni oli aivan mahtava ja tuli todella tarpeen, pääsin halailemaan vanhoja ystäviäni, nauttimaan meksikolaisista lemppari-juomistani, hyvästä ruoasta sekä shoppailusta!
Tukholmassa paluutani odotti ihanan Josefin-ystäväni syntymäpäiväbrunssi ja ISO läjä töitä, muun muassa kuvaukset studiolla sunnuntaina, johon stailasin tulevan ison trendin: skottilais-ruudut! Pitäkääpä tämä mielessä.  
Tässä näette pari backstage-kuvaa kauniista mallistamme Emmasta. Teemana oli siis skottilais-englantilaiset ruutukuosit, pienellä rock-henkisellä vivahteella!Ehdimme myös näppäistä pikaisen artisti-kuvan stylistista, eli minusta :D Pastellinsävyt ovat yksi suurimmista rakkauksistani, kuvassa minulla on galaxy-leggingisit Gina Tricosta ja kirpparilta löydetty karvaneule!


Huomenna poikaystävälläni ja minulla on edessä muutto ihanaan asuntoon Söderiin, en malttaisi odottaa!! Viikonloppuna, kun tilanne on rauhoittunut näytän teille mitä kaikkea minulle tarttui mukaan Barcelonasta, tuli tosiaan shoppailtua vähän liikaakin :) Ammattivamma!

Monday, 12 November 2012

Tee-se-itse tuunattu talvitakki!

Internetshoppailu (tai ainakin netti "ikkunashoppailu") on yksi lempparipuuhistani, kun olen kotona. Huomaan aina, miten tahtomattakin näppäilen nettibrowseriin eri tunnettujen nettikauppojen osoitteita ainakin kerran päivässä!

Sain tämän DIY (do it yourself) idean, kun etsin itselleni kivaa talvitakkia tälle kaudelle. Mikään nykyisistä takeistani ei tunnu olevan tarpeeksi lämmin suomalaiseen talveen, jota en muuten ole kokenut moneen vuoteen asuessani Italiassa ja Espanjassa, siksi tärkeimpänä takinhankinta-listallani oli untuvatakki!
 

Jostain syystä untuvatakit eivät ole koskaan olleet mieleeni, ne tuntuvat jotenkin niin tylsiltä ja jo "nähdyiltä", ja ehkäpä liian sporttisilta omaan tyyliini. Tässä Penfield Gillmanin untuvatakissa kuitenkin oli sitä jotain! Harmi kyllä takki maksaa 305,58€, joka on AIVAN liikaa minulle. Tiedän, etten loppuen lopuksi edes käyttäisi sitä takkia niin usein. Huomasin kuitenkin, miten helposti samanlaisen takin voi loihtia itselleen paljon pienemmällä summalla!


Tarvitset: 
Vanhan tai uuden untuvatakin.
Vanhan villapaidan.

Turussa pyöriessäni kaupoissa huomasin H&Mssä -50% alen tietyistä takeista. Nappasin sieltä mukaani lämpimän tummansinisen untuvatakin vain 35€:lla! Jess! Voit hakea samanlaisen takin Matkuksen H&M:stä, tai tilata sen kotiin hm.com:ista.asos.com, 350€      
 
   
                                              Minun versioni, 35€    

      
Voilá! Päätin käyttää yhtä vanhaa mutta kulunutta lempipaitaani takin koristelussa. Kankaitahan voi ottaa melkein mistä vaan, vanhoista villasukista, pipoista tai muista vastaavista! Tärkeää on että kangas on pesty usein, sillä muuten sen reunat saattavat lähteä rispaamaan sitä leikatessa. Asettelin paidan takin päälle ja leikkasin palat sopivan kokoisiksi (plus 1cm ompeleen reunaa varten), ja ompelin palaset takkiin varovasti käsin.

 P.S Onnistuin myöhästymään Barcelonan lennostani viime viikolla joten lähtö koittaakin vasta nyt keskiviikkona! Vakuuttelen itselleni että kaikki tapahtuu syystä, ja sainkin viime viikolla pienen osan ruotsalaisessa ICA tv-mainoksessa, ehdin tehdä tämän takin ja mahdollisesti pienen mallintyön Barcelonassa!! :) Lisää päivityksiä matkan jälkeen!

Sunday, 4 November 2012

Personal Shopperina Matkuksessa

Kauan odotettu Matkus Shopping Centerin avajaispäivä koitti vihdoin!!

Olin lupautunut stailaus- ja shoppingavuksi kolmelle voittajalle ja pukeutumisvinkkien antaminen onkin mielipuuhaani. Päivä oli hektinen, juoksimme kaupasta toiseen voittajien kanssa ja sain samalla tilaisuuden tutustua heihin paremmin.

Alla kuvat ensimmäisestä voittajasta Niklaksesta. Käväisimme Niklaksen kanssa Brothersissa, Jack&Jonesissa ja Petrifunissa, jossa ihastuimme mustaan todella tyylikkääseen villa-kashmir takkiin! Niklaksella oli selvä oma tyyli, mutta toivottavasti pystyin antamaan hänelle joitakin vinkkejä, joita kokeilla jatkossa. On tärkeää koetella omia rajojaan ja kokeilla uusia juttuja. Silmä tottuu kaikenlaiseen ajan myötä ;)Päivän seuraava stailattava oli Annu. Olin jo pää pyörällä edellisen kierroksen jälkeen, mutta meno senkun yltyi! Kauppakeskukseen virtasi ihmisiä koko ajan, ja kaupat täyttyivät innokkaista shoppailijoista.


Din Skossa kokeilimme Annun kanssa trendikkäitä sneakersejä piilokorolla: Ne antavat mukavasti pituutta, mutta näyttävät ihan tavallisilta lenkkareilta! Saimme myös ystävälliseltä myyjältä pienen lisäniksin: geelityynyn tai pienen pohjallisen kanssa korkokengät muuttuvat paljon mukavammiksi, sillä ne tasaavat koron ja jalan korkeuseroa.

Anne, päivän kolmas stailattava oli aivan innoissaan palkinnosta! Oli todella mukava auttaa hänta valitsemaan vaatteita. Juttelimme hänen kanssaan juuri hänen vartalolleen sopivien hameiden pituuksista. Matkuksesta hänelle tarttui mukaan vaikka mitä! Löysimme Kappahlista kaksi hienoa pitsi-paitaa, jotka sopivat sekä päivä- että iltakäyttöön. Näin hän voi helposti vaihtaa päiväasun illan menoihin, vain parilla pienellä muutoksella. Lisäämällä koruja ja vaihtamalla neuleen bleiseriin saa aikaan menevän ilta-lookin.


 


Tämä stailaus oli mukava kokemus, joten keksitäänpä jotakin uutta kivaa jatkossa.

Olen lähdössä huomenna toiseen kotimaahani Espanjaan, joten seuraavaksi kirjoitankin Barcelonasta, nuorisomuodin mekasta! Laittakaa ihmeessä kysymyksiä jos haluatte tietää jotain erityistä sieltä, muodista, elämäntavoista, ihmisistä tai mistä vaan!


Ai niin, ps! Päällä Matkuksen avajaisissa minulla oli muuten: Hame/romwe.com, kauluspaita/H&M, neule/H&M, kengät/vagabond.