Sunday 24 February 2013

Konnichi wa Tokio!

Täällä sitä ollaan!!!

Ensimmäinen viikko Tokiossa on kulunut yhtä nopeasti kuin aamupäivä Suomessa, aivan hullua! Täällä on todellakin suurkaupungin meno, 13miljoonaa ihmistä koko suur-Tokiossa ja sen kyllä huomaa. En ole ikinä ennen asunut näin isossa kaupungissa, ja olen aivan totaalisen rakastunut. Kukaan ei puhu englantia, kaikki kyltit ovat japaniksi. Eksymme poikaystävän kanssa vähintään kaksi kolme kertaa päivässä (täällä ei ole oikeita katuosoitteita). Ravintoloissa on aina yhtä suuri mysteeri mitä meille tuodaan, koska missään ei ole englanninkielisiä ruokalistoja, metrossa ei saa puhua puhelimessa eikä kävellessä saa syödä. MUTTA: olemme onnistuneet löytämään kämpän, pari uutta ystävää, ja työpaikan viikossa! Hurraa!

Nyt pitää vaan tottua tähän päätä pyörryttävään kaupungin vauhtiin.

Tuntuu siltä, ettei minulla ole ollut aikaa muuhun kuin ihmettelemiseen täällä, kaikki on niin suurta ja outoa! Miljoonia välkkyviä katuvaloja ja kylttejä, outoja ruoka-annoksia ja hassusti pukeutuvia japanilaisia.
Olen aivan erityisesti ihastunut Harajukuun; muodikkaaseen kaupunginosaan, joka on laajasti tunnettu maailmalla extreme-muodistaan. Nuoret japanilaiset meikkaavat liioitellusti, pukeutuvat superkorkeisiin kenkiin ja kymmeniin asusteisiin ja peruukkeihinkin, pelkästään tullakseen tänne näyttäytymään. Harajukun nuorista onkin tehty jo monen monta kirjaa, ja minustakin otettiin valokuva eilen Harajukussa yhteen Japanilaiseen valokuvakirjaan! :)

Harajuku pähkinänkuoressa: Kovaa musiikkia, punkkareita, hiphoppareita, vaaleanpunaiseen pukeutuneita lolitoja, kymmeniä eri ruokatuoksuja makeasta suolaiseen, huutavia vaatekauppojen myyjiä, ja satoja outoja, hauskoja pieniä kauppoja.

Harajukun oudoimpia vaatekauppoja.

Hiphop-muodin vaikutteisia nuoria.

Tavallinen näky Harajukun vaatevalikoimissa.
  "Arkisempaa" Harajukun muotia. 

Omakuva! :)

Namnam ranskalaisia crepesejä japanilaisittain! Muoviset kopiot ulkopuolella helpottavat turisteja tilaamaan.

Lisää Harajukun sateenkaren väristä muotia.

Toinen puoli Harajukusta: Rauhallinen, kalliimpi vintage-kauppa katu.

  
Tokyossa on niin vähän tilaa että kauppoja ja ravintoloita löytyy usein myös toisesta ja kolmannesta kerroksesta!

 
Shibuya: Tunnettu risteys muun muassa Lost in Translation -leffasta! Mahtava näky, kun neljä liikennevaloa vaihtuu samaan aikaan risteyksessä vihreäksi. Vähän kuin esim. Turun Kauppatorin risteys... :)


Asukuva toissa päivänä. Täällä on vielä todella kylmä, vaikka asteita on päivisin +5-8, joten pipoa ja kaulahuivia tarvitaan!

Saturday 16 February 2013

Hong Kong Vol.2

Päivän asu: Silkkipaita/Zara, Hame/Romwe, Laukku/Mango, Kengät/Vagabond, Hattu/Vintage

 

Eilen käytiin siis mahtavassa Mongkok-districtissä. Siellä tuntui oikeasti siltä, että nyt ollaan todellakin Aasiassa! Ihmismäärä oli huima, ja kuulinkin jälkeenpäin, että tämä alue on maailman tiheimmin asutettu alue, ei mikään ihme! Ehdimme ottaa valojen vaihtuessa kuvan päivän asusta, joka ei ihan huomiotta onnistunut, kuten kuvasta näkee :D

Marketit olivat tupotäynnä kenkiä, laukkuja, ruokaa ja kaikkea kivaa! Vinkkinä Hong Kongiin tuleville: Markettien hinnat voivat olla jopa 300% heidän sisäänostohinnastaan, eli pitää ehdottomasti tinkiä! Kannattaa miettiä ensiksi miten paljon haluaa maksaa tuotteesta, ja sitten tarjota puolet siitä summasta, jonka jälkeen voi vähitellen korottaa summaa ylöspäin jotta maksuksi jää haluttu summa.

Kuulostaa kylmältä, ja minulla olikin huono omatunto tinkimisestä, mutta paikalliset ystäväni vakuuttivat, että niin täällä toimitaan! Ostin aurinkolasit jotka lähtöhintana maksoivat 250 HK dollaria, mutta loppuen lopuksi myyjä suostui myymään ne 100HK dollarilla, eli noin 10 eurolla. Olisin varmasti saanut ne vieläkin halvemmalla, jos olisin tarjonnut aluksi 50 HK dollaria! Näytän teille huomenna mitä muutakin tuli ostettua marketeista.

Ladies Marketin laukkulöytöjä.

Pojat turisteilemassa!

Sneaker Street Mongkokissa.
 
Hmm, haluaisinpa nähdä jos nämä sateenvarjot pääsevät lentokentän turvatarkastuksesta läpi...
 
Mongkok alueella oli myös SATOJA todella halpoja ruokapaikkoja. Monissa saa vatsan täyteen jo 2-4 eurolla. Paikallisten ystävieni sanoin: "The dirtyer the place, the better the food!" Ei kannata siis pelästyä vaikka paikat näyttävät siltä etteivät täyttäisi suomalaisia terveysnormeja.

Lopuksi ystävänpäivän teemaan sopiva IHANA uutuus huulikiilto Make Up Storelta: Love niminen gloss antaa kevyen kirsikanvärisen kiilloon huulille, täydellinen sävy kevättä varten!




Wednesday 13 February 2013

Hong Kong.

Jakku/H&M, Kauluspaita/Zara, Hame/Vintage, Laukku/H&M, Lasit/H&M, Kengät/Vagabond

Lensimme Helsingistä Milanoon ja viimeinen lento Milanosta Hong Kongiin kesti peräti 13 tuntia. Milanossa saimme lisäksi odottaa yli tunnin koneessa, kun teknistä virhettä korjailtiin. Olimme jo kiitoradalla lentovalmiina kun käännyimme takaisin portille, pelottavaa!

Mutta täällä sitä vihdoin ollaan! Terveiset Hong Kongista!

Pääsimme viettämään Uutta Vuotta taas - Kiinassa on nimittäin juhlittu Käärmeen vuotta sunnuntaista asti! Täällä on aivan ihanan täydellisen lämmintä, 20-25 astetta, juuri sopiva lämpötila hauskaan kevät/kesä pukeutumiseen. Olemme syöneet kasoittain hyvää kiinalaista ruokaa, kiertäneet kaupunkia, ja huomenna VIHDOIN pääsen törsäämään säästämiäni rahoja Ladies Marketiin ja Sneaker Streetiin, kahteen super trendikkääseen muotimarkettiin.

Hong Kong on kuten olin kuvitellutkin, todella moderni ja kansainvälinen kaupunki. Täällä pärjää mahtavasti pelkällä englanninkielellä kaikkialla muualla paitsi takseissa, jonne kannattaa varata vaikka hotellin nimi tai osoite paperilappuselle. Ihmiset ovat todella ystävällisiä ja kohteliaita, eikä minua tuijoteta kuten avaruusoliota vaikka olenkin muita usein ainakin päätä pidempi! He saattavat vilkuttaa ja ottaa kuvia, mutta sivistyneesti käyttäytyen.


Ihanat pienet kadut ja piiiitkät loputtomat rappuset sekoittuvat kaupungin nykyaikaisiin pilvenpiirtäjiin ja kiiltäviin lasisiin rakennuksiin, ja koska keskusta on todella pieni, täällä voi helposti kävellä paikasta toiseen. Viikossa täällä riittää näkemistä ja kokemista, ainoana miinuksena pidän korkeaa hintatasoa: hongkongilaiset RAKASTAVAT luksusta, joten suurin osa ravintoloista ja kaupoista ovat hyvin ylellisiä. Toki jokaisesta kaupungista löytyy ne halvemmatkin paikat, ja minun onnekseni paikalliset ystäväni täällä ovat vieneet minut joka päivä illalliselle ja lounaalle piilossa oleviin, halpoihin, mutta todella hyviin ravintoloihin.



Hong Kongissa ollaan todella huomaavaisia ja kohteliaita! Tässä varoitetaan lyömstä päätä... mihin tahansa?

Muumit ovat Aasiassa todella pop! Hyvä lahjaidea tuliaiseksi jos joskus reissaatte ystävien luo Aasiaan.

Näyttää vähän kyseenalaiselta mutta oli todella hyvää!




Haluatteko että kirjoitan täällä ollessani jostain erityisestä? Kommentoikaa rohkeasti jos teillä on kysyttävää tai toiveita! :)

Palailen vielä marketti-tunnelmien kanssa huomenna, nyt menen parantamaan jetlagiani- hyvää yötä Kiinasta!