Saturday, 19 January 2013

Ihonhoitoa kotikonsteilla.

Näin talviaikaan kun katson itseäni peilistä minut kohtaa harmaa, eloton ja kuiva iho. Huomaan, että ihon rasvaaminenkaan aamuin ja illoin ei riitä, otsassa iho jopa hilseilee välillä. Minulla on aika tyypillinen suomalainen iho: ohut, herkkä, ja kuivahko.

Noin kolmetuntisen nettitutkimuksen jälkeen päätin kokeilla ihonhoitoa luonnontuotteilla ja jättää hetkeksi pois kaikki muut ihohoitotuotteet. (tai no, kaikki on iso sana, pesen kasvoni aina vain saippualla ja kosteutan lumenen kosteusvoiteella :D )

Iltapesu:
Kastan kasvot haalealla vedellä, ja hieron pari tippaa avokadoöljyä kasvoille. Puhdistan vanulla, meikkikin lähtee todella hyvin! Sen jälkeen käytän kurkkua tai ruusuvettä kasvovetenä, ja kosteutan taas parilla tipalla avokadoöljyllä! Jo päivän käytön jälkeen iho tuntui pehmeältä, nuorekkaalta ja väriltään paljon terveemmältä kuin aikaisemmin! Iho on uskomattoman pehmeä ja kimmoisa.Aamulla:
Kastelen vanun ruusuvedellä (säilytettävä jääkaapissa)ja taputtelen kasvoja. Se herättää mahtavasti, kun raikas, kylmä ja ihanan tuoksuinen kasvovesi hivelee kasvoja. :) Kosteutan kasvot myös parilla tipalla avokadoöljyä ja sitten menoksi!


Kerran viikossa:
Hunaja+sokeri on mahtava kasvonaamio. Pelkkä teelusikallinen luomuhunajaa toimii loistavasti kasvojen puhdistuksessa! Hieron noin minuutin verran ja huuhtelen vedellä.


Rasvaisille ihotyypeille tiedoksi:
Rasva poistaa rasvaa. Ei siis ole totta, että öljyt haittaisivat ihoa tai aiheuttaisi enemmän finnejä! Kannattaa toki käyttää niin sanottua kuivaa kasviöljyä tai puolirasvaista öljyä, kuten jojoba- tai manteliöljyä. Kasvovedeksi sopii omenaviinietikka-vesi sekoitus.

Vartalon kuorintaan:
Kahvisumppi. Kuulostaa ällöttävältä, mutta se toimii! Sitä voi hieroa vaikka kyynärpäihin ja jalkoihin, se poistaa hennonvaraisesti kuollutta ihoa.

Harmi kyllä en ottanut ennen/jälkeen kuvaa, mutta tulokset näkyvät siis jo parissa päivässä! Sain jopa kuulla makeup-artistilta eilisissä kuvauksissa, että ihoni näyttää todella terveeltä ja raikkaalta!

No comments:

Post a Comment