Monday, 7 January 2013

Talvinen tomaattikeitto.

Minulla on tänään ollut koko päivä aikaa olla yksin kotona. Pyykit oli pesty ja työt tehty, joten suuntasin lähimpään ruokakauppaan valitsemaan illalliseni ainekset. Oli ihanaa valikoida aineksia kaikessa rauhassa, ilman minkäänlaista kiirettä! Päätin tehdä jotain joka saisi kiehua vaihteeksi pitkään (eikä mitään arkista pikapastaa), sillä minullahan ei muuta ollutkaan kuin aikaa. Joulun kinkku-yliannostuksen jälkeen minun teki myös mieli kasvisruokaa!

Tuloksena: Talvinen espanjalaisvaikutteinen tomaattikeitto ja mini juusto-sinappi croissantteja!


Tarvitset:
Rasian Kirsikkatomaatteja
500gr Murskattuja tai kuorittuja tomaatteja (mielellään luomu)
Basilikaa, Timjamia, Sokeria, Mustapippuria
Keltaisen Sipulin
Valkosipulia
Kasvisliemikuution
Ruokakermaa
Chevré juustoa
 
Paahda puolitetut kirsikkatomaatit valkosipulilohkojen ja oliiviöljyn kera uunissa noin 5-10min. Tämä antaa keitolle syvän, tumman maun! Paista sillä aikaa sipuli oliiviöljyssä pehmeäksi kattilassa timjamin ja basilikan kanssa. Kun paistat sipulin yrttien kanssa, maku tarttuu kiinni aivan eri tavalla kuin jos sitä vain lisätään keittoon (tämän niksin olen oppinut Espanjassa). Tässä vaiheessa voit lisätä tilkan kuivaa valkoviiniä halutessa. Lisää paahdetut kirsikkatomaatit (ja myös pieneksi silpottu valkosipuli halutessa), tomaattimurska, kasvisliemikuutio, lusikallinen sokeria, pippuria ja lasillinen vettä. Anna kiehua pienellä lämmöllä n.20-30min. Ota kattila pois lämmöltä, ja hienonna keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma ja anna kiehua vielä n.5 minuuttia. Lisää maun mukaan mausteita, sekä koristele basilikalla ja Chevré juustolla! Tarjoile leivän kera. Minä tein kaupasta ostetusta valmiista croissantti-taikinasta mini-croissantteja, joissa sisällä silaus sinappia ja juustoa, sekä pari suklaalla jälkkäriksi! NAM! :)


No comments:

Post a Comment