Monday, 12 November 2012

Tee-se-itse tuunattu talvitakki!

Internetshoppailu (tai ainakin netti "ikkunashoppailu") on yksi lempparipuuhistani, kun olen kotona. Huomaan aina, miten tahtomattakin näppäilen nettibrowseriin eri tunnettujen nettikauppojen osoitteita ainakin kerran päivässä!

Sain tämän DIY (do it yourself) idean, kun etsin itselleni kivaa talvitakkia tälle kaudelle. Mikään nykyisistä takeistani ei tunnu olevan tarpeeksi lämmin suomalaiseen talveen, jota en muuten ole kokenut moneen vuoteen asuessani Italiassa ja Espanjassa, siksi tärkeimpänä takinhankinta-listallani oli untuvatakki!
 

Jostain syystä untuvatakit eivät ole koskaan olleet mieleeni, ne tuntuvat jotenkin niin tylsiltä ja jo "nähdyiltä", ja ehkäpä liian sporttisilta omaan tyyliini. Tässä Penfield Gillmanin untuvatakissa kuitenkin oli sitä jotain! Harmi kyllä takki maksaa 305,58€, joka on AIVAN liikaa minulle. Tiedän, etten loppuen lopuksi edes käyttäisi sitä takkia niin usein. Huomasin kuitenkin, miten helposti samanlaisen takin voi loihtia itselleen paljon pienemmällä summalla!


Tarvitset: 
Vanhan tai uuden untuvatakin.
Vanhan villapaidan.

Turussa pyöriessäni kaupoissa huomasin H&Mssä -50% alen tietyistä takeista. Nappasin sieltä mukaani lämpimän tummansinisen untuvatakin vain 35€:lla! Jess! Voit hakea samanlaisen takin Matkuksen H&M:stä, tai tilata sen kotiin hm.com:ista.asos.com, 350€      
 
   
                                              Minun versioni, 35€    

      
Voilá! Päätin käyttää yhtä vanhaa mutta kulunutta lempipaitaani takin koristelussa. Kankaitahan voi ottaa melkein mistä vaan, vanhoista villasukista, pipoista tai muista vastaavista! Tärkeää on että kangas on pesty usein, sillä muuten sen reunat saattavat lähteä rispaamaan sitä leikatessa. Asettelin paidan takin päälle ja leikkasin palat sopivan kokoisiksi (plus 1cm ompeleen reunaa varten), ja ompelin palaset takkiin varovasti käsin.

 P.S Onnistuin myöhästymään Barcelonan lennostani viime viikolla joten lähtö koittaakin vasta nyt keskiviikkona! Vakuuttelen itselleni että kaikki tapahtuu syystä, ja sainkin viime viikolla pienen osan ruotsalaisessa ICA tv-mainoksessa, ehdin tehdä tämän takin ja mahdollisesti pienen mallintyön Barcelonassa!! :) Lisää päivityksiä matkan jälkeen!

1 comment:

  1. TOSI hieno! Mutta kuva takista "in action" kiitos :)

    ReplyDelete