Wednesday, 13 February 2013

Hong Kong.

Jakku/H&M, Kauluspaita/Zara, Hame/Vintage, Laukku/H&M, Lasit/H&M, Kengät/Vagabond

Lensimme Helsingistä Milanoon ja viimeinen lento Milanosta Hong Kongiin kesti peräti 13 tuntia. Milanossa saimme lisäksi odottaa yli tunnin koneessa, kun teknistä virhettä korjailtiin. Olimme jo kiitoradalla lentovalmiina kun käännyimme takaisin portille, pelottavaa!

Mutta täällä sitä vihdoin ollaan! Terveiset Hong Kongista!

Pääsimme viettämään Uutta Vuotta taas - Kiinassa on nimittäin juhlittu Käärmeen vuotta sunnuntaista asti! Täällä on aivan ihanan täydellisen lämmintä, 20-25 astetta, juuri sopiva lämpötila hauskaan kevät/kesä pukeutumiseen. Olemme syöneet kasoittain hyvää kiinalaista ruokaa, kiertäneet kaupunkia, ja huomenna VIHDOIN pääsen törsäämään säästämiäni rahoja Ladies Marketiin ja Sneaker Streetiin, kahteen super trendikkääseen muotimarkettiin.

Hong Kong on kuten olin kuvitellutkin, todella moderni ja kansainvälinen kaupunki. Täällä pärjää mahtavasti pelkällä englanninkielellä kaikkialla muualla paitsi takseissa, jonne kannattaa varata vaikka hotellin nimi tai osoite paperilappuselle. Ihmiset ovat todella ystävällisiä ja kohteliaita, eikä minua tuijoteta kuten avaruusoliota vaikka olenkin muita usein ainakin päätä pidempi! He saattavat vilkuttaa ja ottaa kuvia, mutta sivistyneesti käyttäytyen.


Ihanat pienet kadut ja piiiitkät loputtomat rappuset sekoittuvat kaupungin nykyaikaisiin pilvenpiirtäjiin ja kiiltäviin lasisiin rakennuksiin, ja koska keskusta on todella pieni, täällä voi helposti kävellä paikasta toiseen. Viikossa täällä riittää näkemistä ja kokemista, ainoana miinuksena pidän korkeaa hintatasoa: hongkongilaiset RAKASTAVAT luksusta, joten suurin osa ravintoloista ja kaupoista ovat hyvin ylellisiä. Toki jokaisesta kaupungista löytyy ne halvemmatkin paikat, ja minun onnekseni paikalliset ystäväni täällä ovat vieneet minut joka päivä illalliselle ja lounaalle piilossa oleviin, halpoihin, mutta todella hyviin ravintoloihin.Hong Kongissa ollaan todella huomaavaisia ja kohteliaita! Tässä varoitetaan lyömstä päätä... mihin tahansa?

Muumit ovat Aasiassa todella pop! Hyvä lahjaidea tuliaiseksi jos joskus reissaatte ystävien luo Aasiaan.

Näyttää vähän kyseenalaiselta mutta oli todella hyvää!
Haluatteko että kirjoitan täällä ollessani jostain erityisestä? Kommentoikaa rohkeasti jos teillä on kysyttävää tai toiveita! :)

Palailen vielä marketti-tunnelmien kanssa huomenna, nyt menen parantamaan jetlagiani- hyvää yötä Kiinasta!

2 comments:

 1. Heei, olen itse lähdössä kolmen viikon päästä Hong Kongiin ja varsinkin nuo edullisemmat ruokapaikat kiinnostaisivat kovasti! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. moi annika!

   Selvä, laitan pari ruokapaikka-vinkkiä mukaan shopping-osioon :)

   Delete