Sunday, 24 February 2013

Konnichi wa Tokio!

Täällä sitä ollaan!!!

Ensimmäinen viikko Tokiossa on kulunut yhtä nopeasti kuin aamupäivä Suomessa, aivan hullua! Täällä on todellakin suurkaupungin meno, 13miljoonaa ihmistä koko suur-Tokiossa ja sen kyllä huomaa. En ole ikinä ennen asunut näin isossa kaupungissa, ja olen aivan totaalisen rakastunut. Kukaan ei puhu englantia, kaikki kyltit ovat japaniksi. Eksymme poikaystävän kanssa vähintään kaksi kolme kertaa päivässä (täällä ei ole oikeita katuosoitteita). Ravintoloissa on aina yhtä suuri mysteeri mitä meille tuodaan, koska missään ei ole englanninkielisiä ruokalistoja, metrossa ei saa puhua puhelimessa eikä kävellessä saa syödä. MUTTA: olemme onnistuneet löytämään kämpän, pari uutta ystävää, ja työpaikan viikossa! Hurraa!

Nyt pitää vaan tottua tähän päätä pyörryttävään kaupungin vauhtiin.

Tuntuu siltä, ettei minulla ole ollut aikaa muuhun kuin ihmettelemiseen täällä, kaikki on niin suurta ja outoa! Miljoonia välkkyviä katuvaloja ja kylttejä, outoja ruoka-annoksia ja hassusti pukeutuvia japanilaisia.
Olen aivan erityisesti ihastunut Harajukuun; muodikkaaseen kaupunginosaan, joka on laajasti tunnettu maailmalla extreme-muodistaan. Nuoret japanilaiset meikkaavat liioitellusti, pukeutuvat superkorkeisiin kenkiin ja kymmeniin asusteisiin ja peruukkeihinkin, pelkästään tullakseen tänne näyttäytymään. Harajukun nuorista onkin tehty jo monen monta kirjaa, ja minustakin otettiin valokuva eilen Harajukussa yhteen Japanilaiseen valokuvakirjaan! :)

Harajuku pähkinänkuoressa: Kovaa musiikkia, punkkareita, hiphoppareita, vaaleanpunaiseen pukeutuneita lolitoja, kymmeniä eri ruokatuoksuja makeasta suolaiseen, huutavia vaatekauppojen myyjiä, ja satoja outoja, hauskoja pieniä kauppoja.

Harajukun oudoimpia vaatekauppoja.

Hiphop-muodin vaikutteisia nuoria.

Tavallinen näky Harajukun vaatevalikoimissa.
  "Arkisempaa" Harajukun muotia. 

Omakuva! :)

Namnam ranskalaisia crepesejä japanilaisittain! Muoviset kopiot ulkopuolella helpottavat turisteja tilaamaan.

Lisää Harajukun sateenkaren väristä muotia.

Toinen puoli Harajukusta: Rauhallinen, kalliimpi vintage-kauppa katu.

  
Tokyossa on niin vähän tilaa että kauppoja ja ravintoloita löytyy usein myös toisesta ja kolmannesta kerroksesta!

 
Shibuya: Tunnettu risteys muun muassa Lost in Translation -leffasta! Mahtava näky, kun neljä liikennevaloa vaihtuu samaan aikaan risteyksessä vihreäksi. Vähän kuin esim. Turun Kauppatorin risteys... :)


Asukuva toissa päivänä. Täällä on vielä todella kylmä, vaikka asteita on päivisin +5-8, joten pipoa ja kaulahuivia tarvitaan!

No comments:

Post a Comment